Kom Leren Academie patroon
Kom Leren Academie patroon

Algemeen

Ook voor komend schooljaar hebben we hebben we weer een uitgebreid scholingsaanbod samengesteld. Zo hebben we een aantal nieuwe scholingen in ons aanbod, maar ook de populaire in feite verplichte vakinhoudelijke bij-en nascholingen vind je weer terug in ons aanbod.

De kom Leren Academie kent de volgende onderverdeling in haar scholingen: MUST, NEED, NICE, en MORE TO KNOW. Van één losse, inspirerende workshop tot een intensievere vaardigheidstraining, van online tot interactief, van vakdidactiek verdiepende bijeenkomsten tot functie veranderende opleidingen. Kortom voor ieder wat wils.

Want ons motto: “Uitgeleerd ben je nooit!” geldt niet alleen voor onze leerlingen, maar immers ook voor onszelf. De kom Leren Academie helpt ons om te professionaliseren. Om elkaar te inspireren. Om kennis te delen en te verdiepen. We willen kinderen voorbereiden op de wereld van morgen. Dat lukt alleen als wij ons blijven ontwikkelen en verrijken.

Verschillende soorten scholingen

De kom Leren Academie biedt verschillende soorten opleidingen. Er zijn workshops, meerdaagse cursussen en trainingen, intervisies en een online academie. Nieuw in ons aanbod is het onderwijscafé. Hierin word je ondergedompeld in een specifiek thema en maak je kennis met interessante en inspirerende sprekers. Dit jaar zijn drie professionele leefgemeenschappen opgenomen. Daaraan neem je deel als je al ervaring en vaardigheden hebt rondom een specifiek thema. Met collega's diep je dit thema uit om overkoepelende interventies vorm te geven. En in de kwaliteitskring delen we good practices rondom een thema. Het is een interactieve bijeenkomst waarin je vooral eigen praktijkervaring inbrengt.

De Academie blijft in ontwikkeling

Het scholingsaanbod is ruim, maar voorziet (nog) niet in élke behoefte. Daarom blijven we het aanbod aanvullen. Meld je bij een van de coördinatoren als je zelf een opleiding of workshop wilt geven. Of als je iets zoekt wat er nog niet bij staat. Houd deze website de komende maanden daarom in de gaten. De kom Leren Academie blijft namelijk in ontwikkeling.

Inspireer elkaar!

In het menu vind je onder de button Deel & Leer een interactief platform. Je kunt hier ideeën uitwisselen en tips delen. Denk aan nuttige filmpjes of praktische instructies die iedereen in z'n werk en onderwijs kan toepassen. Blijf op deze digitale ontmoetingsplek geregeld je ideeën posten. En vind er nieuwe inspiratie!

Zo wordt jouw opleiding betaald

Bij kom Leren betalen we jouw scholing met je persoonlijk professionaliseringsbudget. De hoogte van dat budget hangt af van je werktijdfactor. De bedragen van de opleidingen houden we laag, waardoor je meerdere scholingen kunt volgen. Je directeur beheert jouw budget binnen de schoolbegroting. De Academie stuurt jouw school een rekening voor de scholing die jij volgt. Je hoeft zelf dus niets te betalen of voor te schieten. Heb je vragen over je professionaliseringsbudget? Stel ze dan aan je directeur.

Werk je niet bij kom Leren?

Overleg dan met jouw werkgever. Informeer of je de scholing zelf moet betalen, of je hem moet voorschieten of dat wij de factuur rechtstreeks naar je werkgever kunnen sturen. De academie kent twee factuurmomenten per jaar, een in december en een in juli.

Certificaat en scholingspunten

Voor elke gevolgde scholing ontvang je een certificaat en scholingspunten. Een punt staat voor een actief studie- of ontwikkelingsuur. Die punten houd je zelf bij in je personeelsdossier. Zo krijg je een overzicht van het aantal uren dat je aan (na)scholing besteedt.